rochita botez indira flori ivoire fata

La botez, nașii au obligația de a cumpăra trusoul bebelușului. Acesta trebuie să cuprindă lucruri necesare pentru bebeluș, începând de la pânza de botez, fașă, păturică, căciulițe, pantalonași, rochițe, bluzițe – toate alcătuind ținuta vestimentară a pruncului abia creștinat. Lucrurile ce alcătuiesc trusoul vor fi oferite de către nași în biserică, bebelușul fiind îmbrăcat cu o parte din ținută cumpărată de aceștia.

În mod simbolic, nașii trebuie să cumpere o singură ținută pentru botezul bebelușului, astfel simbolizând returnarea părinților unui copil “nou” îmbrăcat.

Astfel că, la biserică, copilul va veni îmbrăcat în hăinuțele de la părinții lui sau dacă are moașă, în hăinuțele luate de moașă, iar după botez, este schimbat în hăinuțele cumpărate de nași.

Opțional nașii pot cumpăra și două rânduri de ținute, dar depinde și de dorința părinților:  un rând pentru când este îmbrăcat de acasă, iar al doilea pentru după botez. În același timp, există și părinți care doresc să cumpere ei hăinuțele, în locul nașilor. Deci, depinde de fiecare în parte.

În orice caz, copilul va avea nevoie de scutec, păturică, body, rochie și dresuri (dacă e fetiță), sau costumaș (dacă e băiețel), șosete, botoșei sau pantofi, pantalonași, o hăinuță, o căciuliță după caz.

Vedeți aici toată colecția de seturi complete pentru botez.

1 thought on “Ce hăinuțe trebuie să cumpere nașii pentru botez?”

  1. Stilul tau este atat de unic in comparatie cu alti oameni de la care am citit. Va multumim ca ati postat cand aveti ocazia, cred ca voi marca acest site web.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *