Cum alegem nașii de botez-

Cum alegem nașii de botez?

Tradițiile diferă de la o zonă la alta. În unele părți se obișnuiește ca micuțul să aibă cât mai mulți nași, iar în altele, părinții optează doar pentru o pereche sau maxim două. În general, nașii sunt persoane dragi, apropiate, care în majoritatea cazurilor au la rândul lor copii. Biserica cere ca nașii să fie căsătoriți.

Cu toate acestea nașii trebuie aleși cu atenție, fiindcă ei vor juca un rol important în viața copilului. Ei vor deveni părinții lui spirituali!

Alegeți pe cineva care să rămână aproape de voi Membrii familiei sunt adesea o alegere bună, deoarece este destul de greu să te deconectezi de familie. Prietenii pe de altă parte, pot fi absenți sau predispuși să dispară, deci nu sunt opțiuni bune. Vrei ca aceste persoane să fie întotdeauna accesibile copilului tău, deschise pentru conversații și fericite să petreacă timp cu el.

Asigurați-vă că nașii vor avea o influență pozitivă – Gândiți-vă cu atenție la candidați: sunt persoane bune și amabile? Îi respectați? Ar avea o influență pozitivă asupra copilului vostru?

De multe ori este plăcut să te gândești și la ceea ce ar putea aduce în viața copilului – de ex. interesele și abilitățile muzicale, înțelepciunea intelectuală sau experiența culturală mondială.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *