Botezul în alte religii

Botezul, ca ceremonie de inițiere în acea cultură sau rit religios se practică, sub alte forme și în alte religii. Multe culturi practică sau au practicat ritualuri de inițiere, inclusiv grecii antici, evreii, babilonienii, Mayasii, și culturile nordice. Haideți să vedem cum se desfășoară botezul și în alte religii.

Catolicismul Gnostic și Thelema

Biserica Gnostică Catolică oferă Botezul oricărei persoane în vârstă de cel puțin 11 ani. Ceremonia se efectuează înainte de Liturghia gnostică și reprezintă o naștere simbolică in comunitatea thelemică.

Islam

Islamul practică o serie de ceremonii, dar nici una dintre ele nu are caracterul unui ritual de inițiere religioasă. Botezul creștin este contestat în Coran.

Iudaismul

Potrivit legii evreiești, când băieții împlinesc 13 ani, ei devin răspunzători pentru acțiunile lor și devin bar mitzvah. O fată devine mitzvah bat la vârsta de 12 (în majoritatea cazurilor fără un ritual religios), la evrei ortodocși și conservatori, iar la vârsta de 13 ani la evreii reformați. Înainte de a ajunge bar mitzvah, părinții copilului dețin responsabilitatea pentru acțiunile copilului. După această vârstă, băieții și fetele poartă propria răspundere pentru legea iudaică, tradiție, și etică, și sunt capabili să participe la toate domeniile vieții din comunitatea evreiască.

Mandaeanismul

Mandaeanii îl venerează pe Ioan Botezătorul și practică botezului frecvent ca un ritual de purificare, nu de inițiere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *